Višković: Od svih partija očekujemo odgovoran rad /VIDEO/

Tokom sastanka, mandatar Višković predstavio je predstavnicima političkih partije ključne prioritete buduće vlade, te naglasio da u procesu konsultacija od svih političkih partija očekuje kvalitetne i stručne kadrovske prijedloge za sastav vlade. Predstavnici SPS su istakli da u punom kapacitetu učestvuju u radu buduće vlade. Isto to poručuju i iz DNS-a.

I predstavnici Pokreta za državu izrazili su opredjeljenje da, u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima, učestvuju u radu vlasti u Srpskoj.

NPS ne uslovljava i ne ucjenjuje,ali očekujemo da imamo dva ministra u novoj vladi, kaže Darko Banjac.

Cvijetinović se zahvaljuje NPS-u na ukazanom povjerenju i izražava nadu da će ispuniti očekivanja mandatara.

Konsultacije sa predstavnicima političkih partija tek su počele i biće kako je rečeno nastavljene i naredne sedmice.Po završetku konsultacija odlučiću koji su njihovi zahtjevi realni, a koji nisu, poručuje mandatar.

U okviru vlade biće kaže Višković formirana tri tima koji će se baviti izradom socijalne karte, demografskim pitanjima i strategijom razvoja Srpske.

Višković kaže da je obustavio nabavku vozila za pojedina ministarstva, te naveo da će nakon što bude formirana nova vlada biti urađena objedinjena nabavka, kako bi bila obezbijeđena povoljna cijena, a vozila zadovoljila osnovne potrebe institucija. Višković smatra da “škoda oktavija” može da zadovolji potrebe svih ministarstava


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *