Višković: Nepromijenjena politika Vlade prema visokom predstavniku /VIDEO/

Peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem Prijedloga zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj, oko koga se i povela diskusija među poslanicima u republičkom parlamentu.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj Skupštini da se politika Vlade prema visokom predstavniku u BiH nije promijenila niti će se promijeniti, pa i kada je riječ o ranijim nametanjima u vezi sa novim Zakonom o standardizaciji koji je razmotren danas u parlamentu.

Ključni benefiti predloženog zakonskog rješenja je olakšan pristup standardima i postupcima donošenja standarda, kao i mogućnost utvrđivanja projekata standardizacije koji su od posebnog interesa za mala i srednja preduzeća, preduzetnike i poslovna udruženja. Resorni ministar ukazao je na činjenicu da se u ovom trenutku mora poštovati sve to što je nekada urađeno, zakone koji su doneseni i da je stav vladajuće partije i ostalih stranaka koje su u vlasti da ništa dalje ne prihvataju.

I na današnjem zasijedanju Narodne Skupštine poslanici su tokom diskusije o prijedlogu zakona o standardizaciji temama koje su nametali odstupali od dnevnog reda, pa se opet govorilo o tome ko je veći patriota, a ko “izdajnik”, o kadrovskim rješenjima,zapošljavanju ali i snabdijevanju električnom energijom.

Više novih poslanika položilo je zakletvu na početku današnje sjednice. Riječ je o Borivoju Obradoviću /(SNSD) kome je poslanički mandat dodijeljen umjesto Alena Šeranića, te o Ognjenu Vukojeviću (SNSD) koji je dobio poslanički mandat umjesto Dragoslava Kabića.Zakletvu je položila i Milica Lovrić (SNSD) kojoj je poslanički mandat dat nakon što je Vojin Mitrović postao ministar privrede i preduzetništva Srpske, kao i Amir Hurtić iz “Pokreta za državu” koji je postao poslanik nakon što je Sevlid Hurtić preuzeo ministarsku funkciju u Savjetu ministara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *