Objavljen Nacrt pravilnika o kapitalnim investicijama

Na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske objavljen je Nacrt pravilnika o kapitalnim investicijama u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu, u okviru kojeg su uvažene sugestije korisnika iznesene na javnim konsultacijama održanim u decembru, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo će nastaviti proces javnih konsultacija sa predstavnicima partnerskih organizacija koje zastupaju interese poljoprivrednih proizvođača i drugih subjekata u poljoprivredi, a naredni krug organizovaće isključivo sa predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika, Zadružnim savezom Republike Srpske i Privrednom komorom Srpske.

“Pravilnik je rezultat niza konsultacija koje je ministarstvo organizovalo u prethodnom periodu i koje će nastaviti da organizuje s ciljem prilagođavanja odredaba pravilnika novonastalim situacijama na terenu, što će biti predmet eventualnih izmjena pravilnika u budućem periodu”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023. godinu objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske, te da stupa na snagu 14. februara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *