Višković: Nabavka vozila bez luksuziranja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je obustavio nabavku vozila za pojedina ministarstva, te naveo da će nakon što bude formirana nova vlada biti urađena objedinjena nabavka, kako bi bila obezbijeđena povoljna cijena, a vozila zadovoljila osnovne potrebe institucija.

Višković kaže da pri tome neće biti nikakvog luksuziranja ni izdvajanja stotinu i više hiljada KM za vozilo.

“Ima potrebe za nabavkom određenih vozila i određena ministarstva su na sjednici Vlade Srpske kandidovala određene nabavke, ali sam ja to zaustavio do izbora nove vlade jer ne želim da odlazeći ministri idu u takvu vrstu nabavke”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Kad bude vrijeme za to, dodao je on, uradićemo objedinjenu nabavku za sve institucije, za Ministarstvo unutrašnjih poslova i druga ministarstva.

“Vodićemo računa o markama vozila koja nabavljamo i cijeni da zadovoljimo osnovne potrebe i da platimo što je moguće manji iznos. Takođe, nabavljaćemo samo ono što je prijeko potrebno za funkcionisanje institucija”, pojasnio je on.

Višković ističe da institucije moraju imati vozila da bi mogle funkcionisati. “U institucijama u kojima su vozila izraubovana i gdje je potrebno mnogo više novca za održavanje nego što je rata za lizing ići ćemo u nabavku vozila”, rekao je Višković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *