Više od 90 pripadnika policije darovaće krv /VIDEO/

Više od 800 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i kadeta Policijske akademije ove sedmice darovaće krv širom Srpske, povodom Dana Policije i 30 godina MUP-a Srpske.U Službi za transfuzijsku medicinu u Bijeljini počela je danas dvodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo više od 90 policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina.

Dvodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj povodom Dana policije Srpske-4. aprila i 30 godina postojanja MUP-a učestvuju pripadnici Policijske uprave Bijeljina počela je danas u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu. Među pripadnicima bijeljinske policije ima i onih koji su krv, onima kojima je potrebna, darovali više od 70 puta.

U redovima Policije Srpske sve je više i žena koje su odlučile da se posvete ovom zanimanju. Među više od 90 svojih kolega koji su se odazvali ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Bijeljini je i Selena Tadić. Ona dragocjenu tečnost daruje po drugi put.

Na ponos je Policijske uprave Bijeljina i to što u njihovim redovima među dobrovoljnim davaocima ima i mladih policajaca koji po prvi put daruju krv.

Na ovaj način pokazujemo humani aspekt naše profesije i da smo uvijek spremni da pomognemo našim građanima, kažu bijeljinski policajci. Ovo je osmi put da se odazivam tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koju povodom Dana policije Srpske organizuje Ministartvo unutrašnjih poslova širom Republike, podsjeća Duško Vasiljević, komandir Policijske stanice Bijeljina 1.

Zatvaranjem kovid bolnica zdravstveni sistem se vraća u normalan rad, koji podrazumijeva i povećan broj operativnih zahvata, pa tako i veću potrebu zdravstvenih ustanova za dragocjenom tečnosti, podsjeća  Snježana Gegić, načelnica Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini i ističe značaj dobrovoljnog davalaštva koje je veoma razvijeno u Bijeljini.

Više od 800 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i kadeta Policijske akademije ove sedmice darovaće krv širom Srpske, povodom Dana Policije i 30 godina MUP-a Srpske. Ovakve akcije MUP Srpske organizuje tri puta godišnje.

U Bijeljini je dobrovoljno davalaštvo krvi veoma razvijeno, a među davaocima dragocene tečnosti sve je više mladih ljudi, pa i srednjoškolaca, što je veoma važno jer se davalaštvo podmlađuje u ovom kraju Srpske. Poznato je da je Bijeljina najveći davalac krvi ostalim centrima u Srpskoj, prije svega Kliničkom centru Banjaluka, gdje se i liječi najveći broj najtežih bolesnika iz regije.Transfuzija u Bijeljini uz vrhunsku opremu ima i vrlo razvijeno terensko davalaštvo krvi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *