Počinje veliko proljećno spremanje Semberije /VIDEO/

U velikoj proljećnoj akciji čišćenja Semberije pod nazivom “April – mjesec čistoće”, koja će trajati tokom cijelog mjeseca, biće organizovano i čišćenja parkova, ulica, odvoz smeća, uređenje dvorišta osnovnih škola, sadnja drveća i cvijeća, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Početak najavljene akcije planiran je u petak, 1. aprila, u 11.00 časova kada će dvije sadnice u Gradskom parku posaditi gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predstavnik Komunalne policije.

U subotu, 2. aprila, biće organizovano čišćenje putnog pravca Bijeljina-Batković u organizaciji Gradske uprave i Moto-kluba “Krečar”, SKUD-a “Lazarica” i OFK “Batković”.

Istog dana, u planu je čišćenje putnog pravca Bijeljina-Amajlije i uređenje kružnih tokova, gdje će učestvovati AD “Komunalac”.

Uređenje parkića na uglu ulica Kneza Ive od Semberije i Jovana Dučića predviđeno je za srijedu, 6. april.

Izlet u Novakovu pećinu u Tavni i čišćenje planinarske staze će biti realizovani 9. aprila, a u ovoj akciji će se pridružiti i učenici srednjih škola, pored Gradske uprave i PED “Majevica” koji su organizatori.

Dječiji program o temi ekologije, uz učešće djece iz Dnevnog centra za djecu u riziku, biće održan u Gradskom parku 14. aprila, u organizaciji Gradske uprave i dječijeg pozorišta “Maslačak”.

Lovačka udruženja su se pridružila u organizaciji čišćenja lovišta koje je planirano 17. aprila, na lokaciji Gornji Zagoni-Ljeljenča. Udruženje “Eko-put” učestvovaće u čišćenju lokaliteta “Starača” 20. aprila.

Dan planete Zemlje mališani u Bijeljini će obilježiti 21. aprila, u organizaciji Gradske uprave i Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Gradska uprava i AK “Akademac” organizovaće Dječiju trku u Gradskom parku 23. aprila.

Završetak akcije “April – mjesec čistoće” predviđen je 30. aprila, kada će Gradska uprava i udruženja “Riba” i “Ada” organizovati čišćenje lokaliteta “Švapska ada” u okviru eko-kampa “Jezera”.

Tokom “Aprila mjeseca čistoće” planirane su i višednevne aktivnosti, kao što je ekološka nedjelja u organizaciji Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, koja će trajati od ponedjeljka, 4. aprila do 8. aprila.

Sa ciljem dodatnog upoznavanja učenika o značaju ekologije, sadnja drveća i cvijeća u dvorištima osnovnih škola biće sprovedena od 11. do 15. aprila.

Odvoženje kabastog smeća planirano je od 15. do 30. aprila, a pranje ulica od 11. do 21 aprila. Akcija će obuhvatiti i čišćenje kanala i obala, obilaznice oko grada, groblja u mjesnim zajednicama, ali i evidenciju zapuštenih dvorišta i divljih deponija.

Svi zainteresovani građani i udruženja koji žele da učestvuju u velikom čišćenju Semberije mogu da prijave učešće putem elektronske pošte [email protected] ili na broj telefona Komunalne policije 055 211 355.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *