Virus korona u BiH: Preko 220 novozaraženih i četiri smrtna slučaja /VIDEO/

Negativan bilans u BiH u posljednja 24 časa. Četiri smrtna slučaja i 223 novozaražene osobe. Srpska danas Broji 86 novih slučajeva zaraze, a najviše ih je u Banjaluci – 30. Premijer Radovan Višković testiran je na virus korona, otkazani su svi njegovi sastanci i čeka se rezultat. Podsjetimo, prije dva dana saopšteno je da je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, pozitivan na koronu.

Virus korona potvrđen je kod još 86 osoba u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata, a Institutu za javno zdravstvo prijavljen je i jedan smrtni slučaj. Bitku sa Kovidom izgubio je muškarac srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Na području Federacije BiH preminule su još tri osobe, a u posljednja 24 časa u ovom entitetu zabilježeno je najmanje 137 novozaraženih.

Na području Banjaluke registrovano je 30 novih slučajeva virusa korona, što predstavlja najveći rast u Republici Srpskoj. Iz ostalih lokalnih zajednica registrovano je osam novoboljelih iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor Varoša i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković testiran je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na prisustvo novog virusa korona PCR testom. Po dobijanju rezultata nakon testiranja na virus korona javnost Republike Srpske biće blagovremeno obaviještena.

Višković je testiran juče putem brzog testa na prisustvo virusa korona i rezultat ovog testa je bio negativan.

Predsjednik Vlade Republike Srpske osjeća se dobro i svoje aktivnosti do trenutka dobijanja rezultata PCR testa obavlja putem onlajn platformi, a svi ranije planirani sastanci i aktivnosti za danas i sutra su otkazani. Podsjetimo, premijer je juče nakon sjednice Kompenzacionog fonda rekao da su izdvojena sredstva za nabavku 25.000 testova na virus korona.

U ovom momentu Srpska ima dovoljan broj testova tvrde nadležni.

Govoreći o komercijalnom testiranju Zeljković kaže da institut testira samo one osobe koje idu na rad u inostranstvo, te studente i đake koji idu na edukaciju u inostranstvo. Institut naglašava on ne vrši testiranja u turističke svrhe.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.710 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.581 osoba.

Komentari: