Virtuelni asistent MIA od septembra na usluzi građanima i privredi /VIDEO/

Bijeljini je danas svečano dodijeljena licenca za uvođenje četbot aplikacije MIA /Municipal inteligent asistent/ koja će služiti kao neprekidna servisna podrška građanima i privredi kroz mogućnost komunikacije preko popularnih kanala kao što su Viber, Fejsbuk, mesindžer i veb stranica grada.

Bijeljina je dobila virtulnog asistenta zvanog MIA. Riječ je o četbot aplikaciji koja bi trebalo da pomogne građanima prilikom ostvarivanja usluga u gradskoj upravi.   Bijeljina i Laktaši jedine su lokalne zajednice u Srpskoj u kojima se realizuje ovaj projekat i koje su dobile licencu  za uvođenje četbot aplikacije MIA.

Preduslov za dobijanje ove licence je da lokalna zajednica ima BFC sertifikat –  kao sredina sa povoljnim  poslovnim  okruženjem . Svečanu dodjelu licence organizovali su  Privredna komora Republike Srpske, SAGA i Njemačka agencija za međunarodnu saradnju /GIZ/.

Ovom digitalnom platformom za komunikaciju lokalna uprava će ojačati ulogu pristupačne i efikasne administracije za opsluživanje građana.

GIZ BiH u posljednjih nekoliko godina radi na digitalizaciji opštinskih usluga kako bi ponudili efikasnije usluge građanima.

Od septembra MIA će 24 časa građanima pomagati kroz proces redovnog upisa u Matičnu knjigu vjenčanih, registracije, promjene i prestanka obavljanja preduzetničke djelatnosti, utvrđivanja prava na stipendije studenata i dodjele stipendija učenicima generacije osnovne i srednje škole.

Kao lični asistent svakog pojedinca pružaće osnovne podatke o aktuelnim gradskim temama, kontakt telefonima i radnom vremenu svih gradskih organa.

Građani ovim uslugama mogu pristupiti u bilo koje vrijeme putem pametnog telefona ili računara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *