Vidović: Srpska neće nikada bankrotirati /VIDEO/

NSRS nastavila je danas redovnu sjednicu poslaničkom raspravom o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta RS za prošlu godinu.Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je ranije da je budžetski okvir za prošlu godinu ostvaren sa 4,46 milijardi KM.

Ministarka Vidović je rekla da Srpska neće nikada bankrotirati jer će se sve obaveze iz budžeta redovno izmirivati kao i do sada. Vidovićeva je rekla da se to neće desiti i uprkos pričama pojedinaca iz Srpske o tome.

Poslanik Liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović rekao je da Srpska ima probleme sa vraćanjem dugova, te da sa javnim novcem treba racionalnije raspolagati.  On smatra da treba daleko više ulagati u Hercegovinu i u istočni dio Srpske, pogotovo u putnu infrastrukturu.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je u NS da je zbog prošlogodišnjeg rasta cijena došlo do inflacije, navodeći da su teret te krize najviše osjetili građani Srpske. On je tokom poslaničke rasprave apelovao na Vladu da se nađu adekvatne mjere pomoći poljoprivrednim proizvođačima jer je sjetva, kada je riječ o strnim žitima, bila izuzetno skupa, a na žetvu će negativno uticati i nepovoljne vremenske prilike.

Poslanici su u nastavku treće redovne sjednice razmatrali i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prošlu godinu, izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije za prošlu godinu, te izvještaj o radu i izvršenju rebalansa finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *