Veterinarski inspektori priznali da su primali mito

Inspektori Kancelarije za veterinarstvo BiH Indira Dajić-Hukić /54/ i Mladen Mijić /62/ priznali su da su primali dar ili drugi oblik koristi prilikom kontrole uvoza namirnica životinjskog porijekla na graničnom prelazu u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Hukićeva i Mijić u potpunosti su sporazumno priznali krivicu za djela koja im se stavljaju na teret, a Tužilaštva je za njih predložilo kazne.

Iz Tužilaštva su naveli da je za Hukićevu zatražena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja neće biti izvršena ukoliko optužena u periodu od dvije godine ne počini novo krivično djelo, te novčana kazna u iznosu od 600 KM.

Za Mijića je zatražena kazna od godinu dana zatvora, koju neće morati odslužiti ukoliko u periodu od dvije godine ne počini novo krivično djelo. Zatraženo je i da plati 700 KM novčane kazne.

Njima će, kako je navedeno, biti oduzeta nezakonito stečena imovinska korist, a na pet godina će im se zabraniti obavljanje poziva veterinarskog inspektora u Kancelariji za veterinarstvo BiH.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, naveli su iz Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *