Velika tribina Narodne koalicije: Bijeljina zaslužuje stabilnu vlast i nastavak razvojnih projekata! /VIDEO/

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ održala je veliku tribinu u Gradskom bioskopu kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a prvi čovjek Srpske obratio se i stotinama građana koji su zbog velike posjećenosti ostali napolju, poručivši da je Bijeljina jedan od najvažnijih centara i da zaslužuje stabilnu vlast i nastavak velikih razvojnih projekata kao što su krak auto-puta prema Brčkom, brza cesta ka Zvorniku i završetak izgradnje drinskog nasipa.

– Odluka o opozivu je odluka skupštinske većine u Bijeljini, a ja sam je podržao jer je riječ o demokratskom procesu. Možemo smatrati bogatstvom to što se volja naroda iskazuje ovim putem, a ne na ulici ili nekim drugim metodama. Kada sam prvi put izabran za predsjednika Vlade izgradili smo kanal Dašnicu, a kasnije krakove obilaznice, Bolnicu, plasirali smo do sada 250 miliona KM poljoprivrednicima, što pokazuje da je saradnja moguća, ali samo ako je obje strane žele – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da smatra da je učinjena velika greška kada je Ljubiša Petrović izabran za gradonačelnika, jer sa njim ne postoji nikakva komunikacija.

– Mi smo dolazili u Bijeljinu želeći da podržimo komunikaciju i saradnju, ali naišli smo na potpuno nekorektan prijem i ignorisanje. Prije nekoliko dana Vlada je zaključila da Bijeljina nije tražila nijedan projekat od republičke vlasti, da su konkurisali za samo 9 miliona KM od ukupno 1,5 milijardi koje su obezbijeđene za razvojne projekte i to dovoljno govori o neozbiljnosti gradonačelnika i Gradske uprave – kaže Dodik.

On je rekao da se skupštinska većina mora poštovati i da je gradonačelnik izvršni organ koji treba da zna šta je tozakon.

Predsjednik Štaba Koalicije za opoziv gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović istakao je da Bijeljina u prethodne dvije godine stoji i da mora biti pokrenuta.

– Gradonačelnik je izolovao naš grad i bavio se stvarima koje nisu u njegovoj nadležnosti. To će se promijeniti nakon 19. marta – naglasio je Milovanović.

Predstavnik Socijalističke partije Nedeljko Jović rekao je da je došao kraj jedne vlasti koja je bila loša za Bijeljinu i njene građane.

– Kao drugi grad po veličini u Srpskoj, zaslužujemo investicije i nova radna mjesta, a ne podjele koje nam nameće pojedinac – smatra Jović.

Prema riječima Zlatka Maksimovića, i Pokret „Uspješna Srpska“ je svim svojim snagama za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

– U našem gradu dvije godine sve stoji. Lokalna vlast ne komunicira sa republičkom i to je ogroman problem – poručio je Maksimović.

Lider Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić rekao je da se politika i političari određuju prema tome šta su ostavili iza sebe, a da u posljednje dvije godine nije primijetio da se u Bijeljini išta promijenilo.

– Ova sala, kada bi imala i 10.000 mjesta, opet ne bi mogla da primi sve građane Semberije koji su za opoziv. Bijeljina može da ima sportsku dvoranu, grijanje pomoću geotermalne vode, da se u razvojnim projektima takmiči sa Banjalukom i Novim Sadom, ali sve to će postati realnost samo ako bude komunicirala sa Vladom Republike Srpske – naveo je Ristić.

Večerašnjoj tribini Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, koja je održana u Gradskom bioskopu, prisustvovalo je više od 1.500 simpatizera 16 političkih partija iz Semberije koje podržavaju opoziv aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Stotine Bijeljinaca koji podržavaju opoziv moralo je da ostane ispred Gradskog bioskopa jer se za tribinu Koalicije tražilo mjesto više. Nakon tribine, Bijeljinci su uživali u poklon koncertu virtuoza na harmonici Dušana Sekulića i njegovog benda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *