Važno usvajanje izmjena zakona o PDV-u /VIDEO/

Dom naroda PSBiH sutra bi trebalo da razmatra izmjene Zakona o PDV-u. Ukoliko dobije podršku i bude usvojen, time će “prag” za ulazak u sistem PDV-a biti povišen sa 50.000 na 100.000 KM, čime će više od 6.200 obveznika imati olakšicu, kaže ministar finansija i trezora BiH.

Ukoliko Dom naroda PSBiH usvoji izmjene Zakona o PDV-u, Srđan Amidžić je podsjetio da će javni prihodi biti smanjeni za 25 miliona KM.

U Zanatsko-preduzetničkoj komori kažu da bi za zanatlije bilo značajno da bude povišen prag za ulazak u sistem PDV-a.U Sarajevu su danas potpisana i dva finansijska sporazuma ukupne vrijednosti 138,4 miliona evra. Riječ je o sporazumu koji se odnosi na zdravstveni sektor u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, i sporazumu koji se odnosi na poboljšanje kvaliteta vazduha u FBiH.

Resorni ministar Srđan Amidžić rekao je i da je ministarstvo na čijem je čelu preuzelo na sebe da uradi prijedlog budžeta zajedničkih institucija BiH za narednu godinu, koji će biti smanjen u odnosu na ovogodišnji, ali podrazumijeva nesmetano funkcionisanje svih institucija na nivou BiH. Prema njegovim riječima, Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara uradilo je analizu koja je pokazala trend rasta troškova, koji je bio neopravdan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *