Vasilić: Veoma važno pojeftinjenje dijela osnovnih životnih namirnica /VIDEO/

Za najugroženiji sloj stanovništva veoma je važno pojeftinjenje dijela osnovnih životnih namirnica, rekao je Jovan Vasilić, predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača “Zvono”, komentarišući najavljene mjere Vlade Republike Srpske.

Ono što su već uradile Srbija i Hrvatska, 1. oktobra  će se desiti i kod nas. Pojeftiniće veliki broj namirnica. One će na policama marketa imati oznaku da su jeftinija roba, što znači da će marža proizvođača, distributera i trgovca biti nula, rekao je Vasilić gostujući u našoj emisiji Panorama, koju ćete u cjelini moći da pogledate u nedelju od 20 časova.

Vasilić je podsjetio da je to akcija ograničenog karaktera i trajaće do 31. decembra ove godine, te će se nakon toga vidjeti da li postoji mogućnost da se akcija ili produži ili riješi na drugačiji način, odnosno da dio proizvoda cjenosno bude dostupniji građanima.

Vasilić kaže da je do sada u Srpskoj bilo nekoliko sličnih akcija, ali da su doživjele neuspjeh jer nisu medijski dobro propraćene. Dodaje da se nada će ova akcija imati znatno više uspjeha, jer se predstavlja na drugačiji način i iza nje stoji Vlada RS.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *