Uz Cvijetinovića DNS napušta i većina rukovodstva Gradskog odbora /VIDEO/

Nakon posljednjih dešavanja u DNS-u nastavljeno je osipanje članstva u ovoj stranci.

Zbog ostavke na sve funkcije i članstvo u DNS-u, predsjednika Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Dike Cvijetinovića, 11 od 16 članova Predsjedništva GO ove stranke napustilo je danas DNS, što je za TV Arena potvrdio Cvijetinović.

Želimo da ostanemo dosljedni svojim uvjerenjima i politici koju smo do sada vodili jer smatramo da se politički pravac, ciljevi i ideologija ne mijenja preko noći – poručili su članovi Predsjedništva GO DNS-a Bijeljina.

Iz GO DNS-a Bijeljina pored Cvijetinovića i većine članova Predsjedništva, takođe je istupio i veći broj članova Gradskog odbora.

Prije nekoliko dana i Darko Banjac je napustio Demokratski narodni savez, a mediji su objavili da Banjac planira formirati novu stranku. “Formiram novu političku partiju. Ne znam još naziv, moram sjesti s ljudima, dogovoriti se. U naredna tri-četiri dana biće sastanci s ozbiljnim ljudima, pa ću s njima razgovarati o tome u kom smjeru će se ići i kako. I, ako se odlučim za novu političku partiju, a to je 99 odsto, vidjećemo kako će se zvati”, rekao je Banjac za “Nezavisne”.

Da li će se u novoj stranci Banjcu pridružiti Diko Cvjetinović, poslanik u Narodnoj skupštini RS?

Podsjetimo, lider DNS-a Nenad Nešić je cijeli poslanički klub DNS-a odveo u opoziciju.Nakon dvije decenije DNS je okrenuo leđa SNSD uz poruku da će sada delovati kao konstruktivna opozicija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *