Usvojen Nacrt rebalansa budžeta /VIDEO/

Na 7. sjednici Skupštine Grada Bijeljina odbornici su raspravljali o nacrtu rebalansa budžeta Grada za ovu godinu  , te o izvršenju budžeta za prvi šest mjeseci ove godine.  Iz gradskog Odjeljenja za finansije saopštili su da su rebalansom utvrđena sredstva u iznosu od 57, 8 miliona KM što je za oko šest miliona više u odnosu na prvi plan rebalansa te da je nacrt prošao svu neophodnu proceduru.

Kako se navodi, osnovni razlozi za izradu rebalansa budžeta Grada Bijeljina za 2021. godinu su  uključivanje nepovučenih kreditnih sredstva iz 2020. godine u iznosu od 3, 5 miliona  KM koja će biti raspoređena na rekonstrukciju javne rasvjete u LED tehnologiju, projektovanje sportske hale i izgradnju nove autobuske stanice,te 600.000  KM koja će biti raspoređena za rekonstrukciju sportskih objekata kao i obezbjeđivanje sredstava za izmirenje obaveza koje su u 2020. godini stvorene iznad visine raspoloživih sredstava utvrđenih budžetom Grada u iznosu od oko  1,7 miliona KM.

Tokom rasprave odbornici skupštinske većine ukazali su da rebalans budžeta nije namijenjen za razvoj grada i kapitalne projekte.

Sa 26 glasova za, usvojen je rebalans  budžeta za 2021. godinu, s tim što se zadužuje Odjeljenje za finansije da u roku od 10 dana provede Javnu raspravu po nacrtu ove Odluke, a nakon toga pripremi Prijedlog odluke o izmjeni Odluke  o budžetu grada za 2021. godinu.

Kada je riječ o izvršenju budžeta grada za prvih pola godine , ovaj izvještaj nije dobio podršku odbornika.

Usvojena  je i odluka  koja se odnosi na dodjelu bespovratnih 200.000 KM samostalnim preduzetnicima čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije. Odbornici su usvojili prijedlog odluke o obezbjeđivanju garancije od banke za postupak eksproprijacije za izgradnju drinskog nasipa.

Na sjednici je konstatovano da je prestao da postoji odbornički Klub SDS-a jer je odbornik Mirjana Orašanin napustila klub stranke i djeluje kao nezavisni odbornik. Takođe i Klub SDSS Mićo Mićić je prestao da postoji jer su tri odbornika iz tog kluba formirala novi u Klubu RSS.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.