Smijenjeno rukovodstvo “Vodovoda i kanalizacije”; Perković: Nekorektno donositi odluke bez razmatranja Skupštine grada /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je da je Nadzorni odbor “Vodovoda i kanalizacije” smijenio višegodišnjeg direktora ovog društva Predraga Perkovića i izvršnog direktora za pravne i finansijske poslove Milana Panića, te imenovao novo rukovodstvo.

Novo rukovodstvo imenovano je odmah na sjednici Nadzornog odbora i na poziciji generalnog direktora biće Dragiša Tanacković, a izvršni direktor za pravno-finansijske poslove Slađana Mitrović. Istakao je da je  Gradska uprava kroz revizorski izvještaj dobila presjek finansijskog stanja u ovom preduzeću.

Ivana Stanišić, odbornik RSS u Skupštini Grada i Izvršni direktor tehničkog sektora vodosnabdijevanja u preduzeću “Vodovod i kanalizacija”, navela je da je Izvještaj o poslovanju usvojen od strane Skupštine akcionara. Komentarišući smjene rukovodstva “Vodovoda i kanalizacije” rekla je da je način smjena generalno upitan.

U obraćanju odbornicima Skupštine Grada Bijeljina koji su razmatrali izvještaj o radu preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Predrag Perković je rekao da je  nekorektno donositi odluke bez razmatranja skupštine Grada.

I dok je nadzorni odbor imenovao novo rukovodstvo , Skupština grada podržala je izvještaj o radu prethodnog. Osnov problema u preduzeću je finansijske prirode, kaže Perković.

Odbornici skupštinske većine  usvojili su sa 22 glasa ZA  izvještaj o poslovanju AD Vodovod i kanalizacija za prošlu sa planom poslovanja za ovu godinu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *