Uručena priznanja “Zaslužna žena”: Ove godine nagrađeno pet žena /VIDEO/

U svijetu je danas raznim manifestacijama obilježava Međunarodni dan žena kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Na ovaj dan prisjećamo se svih onih hrabrih žena koje su godinama istupale u borbi za svoja, ali i naša prava.

Obilježavanje ovog praznika prilika da se svi prisjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političkih prava žena u svijetu, a napredak jednog društva se mjeri i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u njemu, navodi se u čestitki ženama predsjednika RS Milorada Dodika. Čestitke su uputili predsjednik NS Nenad Stevandić, predsjedavajuća Predsjendištva BiH Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

8. Mart u Bijeljini je danas obilježen nizom manifestacija, a najzaslužnijim predstavnicama nježnijeg i ljepšeg pola uručena su i priznanja „Zaslužna žena Grada Bijeljina”, a nagrađene su:  Tanja Lazić, muzejski savjetnik u Muzeju Semberije, Ramiza Bogaljević, predsjednica Udruženja građana “Žena” iz Janje, Đuja Pejić, Predsjednica Udruženja žena oboljelih od karcionomom dojke “GEA”, Mara Radovanović, osnivač Udruženja žena “Lara” i Slavica Antić, , aktivistkinja u nekoliko udruženja, angažovanih na promociji zaštite životne sredine.

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, omladinci Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, odbornici i predstavnici političkih stranaka iz Bijeljine dijelili su danas damama na šetalištu u centru grada cvijeće, a predstavnik Koalicije Aleksandar Đurđević izjavio je da su žene stub porodice i društva.

Povodom Međunarodnog dana žena, mališani iz Predškolske ustanove „Vini Pu“, organizovali su sinoć priredbu pod nazivom ”Poklanjamo pažnju i ljubav svaki dan”. Razdragani mališani iz svih vrtićkih grupa, publici u svečanoj sali bijeljinske Biblioteke, prikazali su bogat program koji su vrijedno pripremali zajedno sa svojim vaspitačima.

Povodom 8. marta, mališani vrtića “Čika Jova Zmaj”, sa vaspitačima, danas su na gradskom trgu u Bijeljini organizovali su osmomartovski vašar, pod nazivom “Mami i baki srce na dar”.  Iz centru grada, koji je danas najljepši i najveseliji, zahvaljuući našim mališanima, šaljemo mama i bakama, ali i svim damama srce na dar”, rekao je direktor ove ustanove Slaviša Vujanović, naglasivši da brojne aktivnosti koje se realizuju u vrtiću, podrazumijevaju rad na ukazivanju značaja porodice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *