Uprkos virusu korona veliki broj Bijeljinaca posjetio izložbu “Šah Cara Dušana” /VIDEO/

Veliki broj Bijeljinaca, uprkos epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj virusom korona, posjetio je izložbu instalacije „Šah cara Dušana“ akademskog vajara iz Milića Darka Juroševića, što potvrđuje da je umjetnost jedna od osnovnih potreba svakog čovjeka, kaže kustos Galerije Centra za kulturu „Semberija“ Milijanko Miholjčić. U Galeriji pripremaju i nove sadržaje za naredni period.

Pandemija virusa korona uticala je i na kulturni život stanovnika Bijeljine.Od početka godine u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu uspjeli su da javnosti predstave svega nekoliko postavki do početka pandemije. Već u maju kada su se stekli uslovi za rad postavljena je izložba iz stalnog fundusa Galerije, a nakon toga i  izložba  instalacije „Šah cara Dušana“ akademskog vajara iz Milića Darka Juroševića , koja je izazvala veliko interesovanje bijeljinaca.

Posebnu atmosferu ovoj instalaciji daju prigušena svjetla i igra sjenki, u toku večernjih časova.

Riječ je o specifičnoj izložbi, jer je vrijednost same šahovske table velika, pa je cijela postavka u svakom trenutku pod nadzorom, a svi zainteresovani mogu da pogledaju ovu zanimljivu umjetničku kompoziciju do 22. jula.

Miholjčić navodi da je u pripremi postavka nove izložbe koju će sugrađani moći da pogledaju već iduće sedmice .

Bijeljinska galerija radiće i tokom ljeta. Inače, godišnje se organizuje deset do 12 izložbi, kao i drugih sadražaja i  predavanja iz likovne umjetnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *