Uplaćeno po 750 KM pomoći za 1.055 višečlanih porodica

Ministarstvo finansija Republike Srpske danas je isplatilo mjesečnu pomoć od 750 KM za još 359 porodica sa četvoro i više djece, za šta je ukupno izdvojeno 270.000 KM.

Riječ je o porodicama sa četvoro i više djece kojima je bar jedno dijete maloljetno, a jedan od roditelja nezaposlen.

U saopštenju resornog ministarstva se navodi da je, zaključno sa ovom uplatom, u prva tri dana od početka realizacije odluke o isplati pomoći višečlanim porodicama, isplaćena pomoć za 1.055 porodica, za šta je iz budžeta Srpske izdvojeno 791.250 KM.

Ministarstvo finansija poziva sve građane Srpske koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva objavljenog na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta, da popune i pošalju zahtjev sa ličnim podacima i svoju dokumentaciju na adresu resornog ministarstva, a isplata će se vršiti svakodnevno na bazi podataka kako dokumentacija bude pristizala i unošena u sistem.

Vlada Srpske donijela je ranije odluku o isplati finansijske podrške od 750 KM mjesečno za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica sve dok je jedno od djece maloljetno, a pravo na podršku ostvaruje se ako je nezaposlen jedan od roditelja, bilo otac ili majka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *