Uhapšeni zbog primanja mita tokom ove i prošle godine

Lica uhapšena u današnjoj akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ osumnjičena su da su tokom prethodne i ove godine zahtijevala i primila određeni novčani iznos kako bi obezbijedila prijem u radni odnos u Graničnu policiju BiH.

U ovoj akciji kodnog naziva “Konak” na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona uhapšena su tri lica, među kojima dva policijska službenika Granične policije BiH.

Uhapšena lica se terete za postojanje osnova sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje poklona i drugih oblika korist, te primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem iz Krivičnog zakona BiH, saopšteno je iz Sipe.

Iz Sipe navode da su u toku pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, uz podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srednjobosanskog kantona, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske uprave Posušje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.