Uhapšena tri lica zbog trgovine uticajem

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske lišili su slobode tri lica u operativnoj akciji “Napon” koja je usmjerena na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokumentovanje krivičnog djela trgovina uticajem.

“Slobode su lišena lica čiji su inicijali V.Đ. i Ž.R. iz Banjaluke i D.S. iz Doboja, koji su nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati nadležnom tužilaštvu”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, u periodu od 19. do 21. februara, realizovali operativnu akciju “Napon”.

Srna nezvanično saznaje da su slobode lišeni Vinko Đuragić, izvršni direktor za kadrovske poslove u “Elektroprenosu BiH” i Želimir Rokvić, obojica iz Banjaluke, i Dalibor Simić iz Doboja.

Prema saznanjima Srne, osumnjičenima se stavlja na teret da su s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, nakon što je raspisan javni konkurs za prijem radnika u preduzeću “Elektroprenos BiH”, a.d. Banjaluka, postigli dogovor da kontaktiraju učesnike konkursa kako bi, koristeći svoj službeni ili društveni položaj, posredovali pri njihovom zapošljavanju, a potom su kontaktirali više lica sa kojima su dogovorili zapošljavanje uz novčanu naknadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.