Ugostiteljski objekti u selima “pod lupom” inspektora /VIDEO/

Jedan od najmlađih načelnika u Gradskoj upravi grada Bijeljina, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Boban Jovičević, dobitnik je srebrne medalje “Knez Ivo od Semberije”, priznanja koje se dodjeljuje povodom slave grada Bijeljina.

Jedan od rijetkih načelnika koji je  dobio srebrnu medalju – Boban Jovičević je priznanje dobio za, izuzetan doprinos u suzbijanju korona virusa na teritoriji grada Bijeljina i Semberije.

Prema njegovim riječima, inspektori su zbog pandemije korona virusa i donijetih mjera kontinuirano na terenu, ali postignuti su dobri rezultati i tako će biti i ubuduće.

Pored zdravstvenih radnika inspektori su ti koji su u doba pandemije ponijeli najveći teret. Govori to i podatak da je izvršeno čak 1100 kontrola više od planiranog.

U julu je izdato ukupno 15 kazni, kaže Jovičević i dodaje da su privredni subjekti na području Bijeljini odgovorni po tom pitanju.

Veći ugostiteljski objekti u gradu ne predstavljaju veliki problem kada je riječ o kršenju mjera. Bilo je nekih izuzetaka koji su kažnjeni prošle sedmice.

Međutim, najveći problem trenutno predstavljaju seoski ugostiteljski objekti.

Kazne se kreću u rasponu od 2000 do 10.000 maraka za pravna lica, od 1000-3000 maraka za preduzetnike, a za fizicka lica za nenošenje maski od 100-300 maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *