Ugostitelji u Srpskoj najavljuju proteste /VIDEO/

I bijeljinski ugostitelji najavljuju proteste, ukoliko gradski štab ne preduzme mjere podrške i usvoji njihove zahtjeve. Upozoravaju da je situacija postala neizdrživa, te traže duže radno vrijeme kao i izmjenu odluke o dozvoljenom broju ljudi po metru kvadratnom.

Iz udruženja poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva “Horeca RS” upozoravaju da se nalaze u teškoj situaciji. Kažu da su na početku pandemije imali nadu da će se nešto promjeniti u ugostiteljstvu, da održe radna mjesta, ali da je sada situacija već neočekivana, jer se kako kažu sa svakim zasjedanjem kriznog štaba mjere pogoršavaju.

Najavljuju i izlazak na ulice, ako bude bilo potrebno.

Uputili su apelapel Štabu za vanredne situacije u Bijeljini u kom traže dodatne mjere podrške, a nikako da se pominje ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata. Ponovno pooštravanje mijera bilo bi upozoravaju pogubno za veliki broj ljudi.

Od gradskog štaba zahtjevaju da se produži radno vrijeme do ponoći i da se izmjeni odluka o dozvoljenom broju gostiju po kvadraturi.

Svi stahujemo od naplate dažbina koje će stići kad-tad, a prihoda nema I neće ih ni biti u skorijem periodu posebno ukoliko se produže restriktivne mere, kazali su Iz udruženja poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva.

Trenutno se sve više građana zbog skraćenog radnog vremena kafića okreće privatnim zabavama po stanovima i iznajmljenim vikendicama, gdje se ne poštuju preventivne mjere i gdje inspekcijski organi nemaju kontrole, što je mnogo veći problem nego što je radno vrijeme lokala, upozoravaju ugostitelji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *