GIK Bijeljina: Izložen privremeni birački spisak /VIDEO/

Gradska izborna komisija Grada Bijeljina obavještava građane da do 18. avgusta ova Izborna komisija vrši izlaganje privremenog biračkog spiska, gdje svi građani imaju  mogućnost da provjere tačnost upisanih podataka i da u slučaju greške pravovremeno izvrše ispravku istih. Takođe postavljeni su i info kiosci za brzu provjeru podataka i biračkog prava.

Centralna izborna komisija BiH donijela je 23. maja odluku o odlaganju lokalnih izbora. Tako da je predviđeno da se izbori održe 15. novembra. U međuvremenu u gradskim / opštinskim izbornim komisijama  u BiH trenutno se vrše redovne  predizborne aktivnosti . Jedna od njih je i izlaganje privremenog biračkog spiska. Takođe postavljeni su i info kiosci za brzu provjeru podataka i biračkog prava.

Raseljena lica, koji žele da promjene biračku opciju, a žive na području Grada Bijeljina, mogu da se jave u centar za birački spisak Grada Bijeljina svaki radni dan u vremenu od 07:00 do 15:00 časova,sve  do 1. septembra ove godine .

Prema njenim riječima u Bijeljini trenutno pravo glasa ima 109.053 građana. Međutim ovaj broj se mijenja, pojašnjavaju u GIK-u.

Međutim, zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom virusa korona ovogodišnji izborni proces izgledaće drugačije uz obaveznu primjenu mjera lične zaštite. Na svakom biračkom mjestu biće obavezno provođenje smjernica SZO i epidemioloških mjera. Svako biračko mjesto biće dezinfikovano.

Predstojeći lokalni izbori u BiH zbog svih navedenih mjera biće specifični, a organizacija će biti složenija. Na pojedinim glasačkim mjestima biće teško sprovesti sve navedene mjere , pa je moguće da će biti i lokacijskih izmjena biračkih mjesta.

Na području Bijeljine na prošlim izborima bilo je 170 biračkih odbora. Na izborima koji su održani su 2. oktobra 2016. godine  pravo glasa imalo je 108.019 glasača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *