Ugljevik: Služen parastos za 301 poginulog borca

Na gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine – Svete Petke Paraskeve, služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.

Vijence i cvijeće položili su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Policijske stanice Ugljevik, te brojne delegacije iz Srbije, kao i susjednih opština i gradova.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je dužnost i obaveza svih da se sjećaju onih koji su živote položili za slobodu srpskog naroda i Republike Srpske.

“Izražavamo poštovanje i prema porodicama poginulih boraca”, rekao je Perić.

On je podsjetio da opština Ugljevik za potrebe ove populacije na godišnjem nivou izdvaja 150.000 KM i naglasio da je Ugljevik jedna od prvih opština koja je uspjela da riješi stambeno pitanje porodica poginulih boraca i invalida rata.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković naglasio je da slava u ovoj podmajevičkoj opštini počinje sjećanjem i odavanjem pošte poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

“Proslavljamo slavu sjećajući se poginulih saboraca koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske i stvorili slobodu koju danas imamo”, rekao je Marinković.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.