Ugljevik: Održano predavanje učenicima “Stop vršnjačkom nasilju”

Pripadnici Policijske stanice Ugljevik danas su učenicima sedmog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” održali predavanje o temi “Stop vršnjačkom nasilju” s ciljem podizanja svijesti i blagovremenom otkrivanju ovih vidova nasilja.

Komandir Policijske stanice Ugljevik Mićo Jović rekao je novinarima da je djeci govorio o posljedicama vršnjačkog nasilja i ukazao na potrebu da se o ovom problemu priča, kako bi oni mogli da prepoznaju da su ugroženi.

“Kroz predavanja i druženje sa djecom želimo da ih upoznamo sa opasnostima i da budemo dio njihovog zdravog odrastanja koje treba da podrazumijeva pohađanje škole, bavljenje sportom i njegovanje zdravog stila života”, istakao je Jović.

On je dodao da je jedna od tema predavanja bila je i prevencija zloupotrebe droge.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje od 14. novembra do 5. decembra preventivnu kampanju “Stop vršnjačkom nasilju” u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Kampanja je usmjerena na unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola, prosvjetnim radnicima, roditeljima i samom djecom, kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje i uočili konkretni problemi, sa ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *