Narednih dana distribucija brašna za 15 javnih kuhinja

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske započeće u narednim danima distribuciju šestomjesečnih zaliha brašna za 15 javnih kuhinja u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je na sjednici 21. aprila Informaciju o raspodjeli robe nabavljene u postupku interventnih nabavki, te je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da iz interventno nabavljenih količina merkantilne pšenice obezbijedi pšenično brašno za godišnju potrebu svih registrovanih javnih kuhinja u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Javne kuhinje u Republici Srpskoj prethodno su tokom juna preuzele količine brašna dovoljne za šestomjesečnu potrebu rada, kao i količine konzervirane hrane, suncokretovog ulja, šećera i soli određene u skladu sa pojedinačnim potrebama ovih ustanova za ukupno 3.570 korisnika.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Vlada Republike Srpske na sjednici 9. juna usvojila Informaciju o dodjeli pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite i Crvenom krstu Republike Srpske.

Vlada je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Srpske da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u skladu sa evidencijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te 500 tona brašna za potrebe Crvenog krsta Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *