Ugljevik: Obilježen Mitrovdan

Boračka organizacija Ugljevika obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan služenjem parastosa za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovoga kraja i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Svete Petke Paraskeve.

Nakon vjerskih obreda, delegacije su položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima na gradskom trgu u Ugljeviku.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković poželio je da današnja slava obrani narod i od pošasti virusa korona.

Marinković je naglasio da je doprinos građana Ugljevik bio ogroman u stvaranju Republike Srpske i naveo da je u toku odbrambeno-otadžbinskog rata 301 mještanin poginuo, a 648 ih je ranjeno.

Čestitajući krsnu slavu, načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da porodice poginulih i demobilisani borci VRS moraju biti na prvom mjestu u društvu.

Perić je izrazio zahvalnost svim borcima na svemu što su činili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima.

“Riješili smo stambena pitanja porodicama poginulih boraca, što bio jedan od osnovnih ciljeva i uspjeli smo u tome na zadovoljstvo svih”, rekao je Perić i pohvalio saradnju opštine Ugljevik sa lokalnom Boračkom organizacijom.

On je najavio nastavak rješavanja stambenog pitanja demobilisanih boraca, s ciljem da svi nekadašnji borci imaju pristojne uslove stanovanja.

Za potrebe lokalne Boračke organizacije opština Ugljevik godišnje iz budžeta izdvaja 160.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *