Bijeljina: U kovid bolnice se dnevno prima više od 20 bolesnika

Krizni štab Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini razmatra mogućnost proširenja kapaciteta za bolesnike sa teškom kliničkom slikom, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 120 bolesnika, dvije trećine je sa teškom kliničkom slikom, a više od 30 oboljelih je životno ugroženo.

Na respiratoru je osmoro bolesnika, od kojih je dvoje intubirano, a u toku jučerašnjeg dana bilo je 20 prijema, a samo četiri otpusta.

U saopštenju bijeljinske bolnice se navodi da među hospitalizovanim ima i mlađih osoba sa teškom kliničkom slikom i novorođenče od kovid pozitivne majke.

Iako je manji broj novoregistrovanih lica pozitivnih na virus korona u Bijeljini za protekla 24 časa, procenat zaraženih je i dalje visok u odnosu na broj testiranih.

“Epidemiološka situacija je veoma ozbiljna i zato se mi iz Bolnice pripremamo za najgori scenario”, navodi se u saopštenju.

Zdravstveni radnici od javnosti očekuju solidarnost i jedinstvo u borbi protiv pandemiije virusa korona.

“Tražimo i molimo da se dosljedno pridržavamo propisanih mjera zaštite, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti ovaj pik epidemije i spriječiti veliki pritisak na zdravstveni sistem”, poručuju iz bijeljinske bolnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *