Ugljevik: Na slavu hrama donesene mošti Svetih vračeva Kozme i Damjana /VIDEO/

Blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u hram u ugljevičkom naselju Sjever  donesene su  mošti Svetih vračeva Kozme i Damjana, koje će u ovom hramu ostati do 28. jula.

Mošti svetitelja, ljekara i čudotvoraca donesene  su  na hramovnu slavu, a svetu liturgiju služio je  episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa sveštenstvom i monaštvom.Liturgiji je prisustvovao veliki broj vjernika iz Ugljevika i okoline. U obraćanju vjernicima episkop zvorničko tuzlanski rekao je da se nalazimo u vremenu kada medicina pokušava da da odgovor na sva životna pitanja i postaje glavna grana znanja , tumač onoga što jeste i onoga što nije i da su upravo su Sveti  besrebrenici   čudotvorci u crkvi Hristovoj odgovor na sve to.

Prema njegovim riječima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi postoje brojni primjeri čudotvornih ikona i svetinja.

Ovo je  veliki duhovni događaj za lokalnu zajednicu i vjernike a Ugljevik postaje duhovni centar.

Danas su uručene i zahvalnice zaslužnim vjernicima koji su pomogli izgradnju ovog hrama.Jedan od njih je i Nenad Nešić- poslanik u Parlamentu BiH koji je novčanim prilozima od početka pomagao izgradnju ovog hrama.

Svakog dana do 28. jula u ovom hramu biće u 9.00 časova služena liturgija, a svako veče u 19.00 časova Akatist Svetim vračevima i čitane molitve za zdravlje vjernog naroda. Hram će biti otvoren tokom cijelog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *