Nagrade za najuspješnije učenike /VIDEO/

U Gradskoj upravi  danas je organizovan prijem za 37 nagrađenih učenika i nastavnika u školskoj 2020/21. godini, na osnovu Odluke o stipendiranju učenika i studenata, sufinansiranju naučnoistraživačkih radova i nagrađivanju učenika i nastavnika.

Nagrađen je 21 je učenik generacije osnovnih i srednjih škola, osam učenika koji su osvojili neka od prva tri mjesta na takmičenjima, počev od nivoa Republike Srpske i osam nastavnika odnosno profesora koji su bili njihovi mentori i pripremali ih za takmičenja.

„Gradska uprava je iz budžeta izdvojila za ovu namjenu oko 3.700 KM, a u iznosima od 50 KM do 100 KM. Učenici koji su osvojili treće mjesto na nekom od takmičenja dobili su 50 KM, za drugo mjesto 75 KM i 100 KM za prvo mjesto Učenici generacija srednjih i osnovnih škola takođe su danas dobili 100 KM kao i nastavnici odnosno profesori koji su pripremali za takmičenje učenike”, rekla je Gordana Antić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Učenici generacija osnovnih i srednjih škola na lični zahtjev imaju pravo na učeničke ili studentske stipendije tokom daljeg školovanja.

„Tokom osnovnog obrazovanja bilo je potrebno dosta rada i truda. Uvijek sam na vrijeme učila, nisam zaostajala sa gradivom, tako da i nije bilo toliko teško. Ove stipendije predstavljaju ne samo priznanje za dosadašnje rezultate i postignuća, nego i jedan veliki podstrek i motivaciju da i u srednjoj školi nastavim sa rezultatima koji neće izostati, ukoliko se maksimalno posvetite učenju”, kaže Marija Stevanović, učenik generacije OŠ „Stevan Nemanja” iz Gornjeg Dragaljevca.

Stefan Josipović učenik prvog razreda Tehničke škole „Mihajlo Pupin”, koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz matematike i drugo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike kaže da je lijepo da Grad Bijeljina primjećuje one koji se trude i rade.

„Čestitam svim učenicima koji su danas u ovoj sali, to je stvarno naporan rad, jer osim talenta koji morate imati, jako puno truda djeca ulože u to, da bi postigli ovakve rezultate kao što su postigli ovi učenici. Jako nam je bitno da Grad to prepoznaje jer to znači, svi su zadovoljni i srećni”, dodala je Nada Vasiljević profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *