Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka”: Otvorena Deseta izložba umjetničkih radova /VIDEO/

U Galeriji Centra za kulturu otvorena je deseta po redu izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka”. Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do sredine decembra.

Tradicionalna decembarska izložba bijeljinskog udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka” koja krasi izložbeni prostor Gradske galerije, ove je godine u znaku dvije decenije postojanja i predanog rada članova ovog udruženja.

U ovom udruženju svoje mjesto i prostor našli su mnogi ljubitelji likovne umjetnosti, pa je iz godine u godinu člansto sve masovnije, što je i razlog više da u budućnosti živi ideja oko koje su svi okupljeni.

Rad udruženja prepoznaje sve više mladih umjetnika, među njima je već tri godine i Ivana Kokanović.Pravnik je po struci a slikarstvom se bavi jer u tome kaže uživa, slikarstvo je dodaje opušta i pruža joj duhovni mir.

Inspiraciju za svoje radove koji u ovim decembarskim danima krase izložbeni prostor Galerije pronašla je kaže Ivana u putovanjima.

Sabira Parac se članstvu Udruženja likovnih umjetnika pridružila od 2014. godine. Ističe značaj što je dio kolektiva ovog udruženja već osam godina i napominje da joj je rad sa kolegama bio dodatna pokretačka snaga za dalji razvoj nesporno vrijednog talenta. Na ovoj decembarskoj izložbi predstavila je svoja tri rada.

Obično moje slike imaju kaže Sabira neku poruku za mlade, pa su stoga smatra ona i edukativnog karaktera jer ukoliko ih budu dodaje slijedili uspjeh u životu je neminovan.

Afirmacija mladih i unapređenje izraza kroz likovnu umjetnost  prioritet su onih koji dvije decenije djeluju u ovom udruženju.

Izložba na kojoj je predstavljeno 70 radova je prodajnog karaktera i biće otvorena do sredine decembra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *