U Ugljeviku održan Sajam šljive, rakija i meda – Učestvovalo preko 70 izlagača /VIDEO/

Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, koji je okupio više od 70 izlagača iz zemlje i regiona, održan je juče u Ugljeviku. Predstavnici lokalne uprave najavili su tom prilikom nastavak podrške domaćoj poljoprivredoj i prerađivačkoj proizvodnji.

Predsjednik SO Ugljevik Zoran Lazić zahvalio je izlagačima, gostima i organizatoru Sajma i istakao da će nastaviti da promovišu domaće proizvode.  Gordana Radovanović, direktor opštinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja je organizator Sajma, rekla je da su za najbolje predviđene nagrade – tri kazana za pečenje rakije.

Ugljevički kraj ima vrijedne domaćine, koji su u proteklom periodu povećali obim proizvodnje šljive, koja je, uprkos ovogodišnjim lošim vremenskim prilikama, izvezena i na zapadno tržište. Osim proizvođača i prerađivača šljive, na sajmu su bili prisutni brojni izlagači prehrambenih proizvoda i rukotvorina.

Voćarstvo je napravilo veliki progres u ugljevičkim selima, što se vidi u svakom sokaku i zaseoku, a nada je da će sve više mladih nastaviti da se bavi ovom granom poljoprivrede, kao i preradom voća, pošto je to prije svega  tradicija u ovom kraju, koji ima sve potrebne preduslove, a od čega može itekako dobro da se živi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *