Konkurs za prijem studenata produžen do 1. oktobra /VIDEO/

Cijena domskog smještaja je niža i mnogo povoljnija u odnosu na privatan smještaj. 

Ranijih godina u Domu za smještaj učenika i studenata u Bijeljini je, uglavnom, nedostajalo mjesta za sve zainteresovane studente. Međutim, ove godine kapaciteti nisu popunjeni u prvom roku pa je konkurs za prijem studenata produžen sve do 1. oktobra. U Semberiju osim učenika i studenata iz okruženja na školovanje dolaze i oni iz Hercegovine te Sarajevsko-romanijske regije i upravo je za njih domski smještaj daleko najpovoljnija varijanta za boravak.

Dom učenika u Bijeljini na raspolaganju ima 180 kreveta, međutim iako je domski smještaj veoma povoljan, kapaciteti u prvom roku nisu popunjeni, pa je konkurs za prijem studenata produžen sve do 1. oktobra. Ono što je sigurno cijena domskog smještaja mnogo je niža i povoljnija u odnosu na privatan smještaj.

Roditeljima srednjoškolaca, osim uštede u kućnom budžetu, važni su dobri smještajni uslovi, ali i bezbijednost njihove djece. U Đačkom domu 24 časa radi i vaspitno-pedagoška služba. Vaspitač Aleksandar Ostojić pojašnjava da se prati rad u školi i vodi računa o disciplini stanara.

Prvi korisnici usluga Doma za učenike i studente u Bijeljini stigli su u ovu zgradu krajem avgusta i početkom septembra. Riječ je o srednjoškolcima i studentima koji dolaze uglavnom, iz rubnih područja Semberije i susjednih gradova i opština, ali i iz Hercegovine te područja Sarajevsko-romanijske regije.

U zgradi, izgađenoj  1957. godine,spremno su dočekali novu školsku godinu. Uredili su prostorije za smještaj, boravak i učenje đaka i studenata. Prioritet u narednom periodu im je kažu saniranje krova i preuređenje kuhinje, a s obzirom da se radi o velikoj investiciji, očekuju i pomoć nadležnih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *