U toku pripreme za proslavu Dana Republike /VIDEO/

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima neophodne mjere kako bi događaji povodom obilježavanja Dana Republike, 9. januara, protekli mirno i bez incidenata, rekao je resorni ministar Siniša Karan. Ono što je novina jeste da će se svečani defile MUP-a ove godine održati u Istočnom Sarajevu, što je za nas sa aspekta bezbjednosti i organizacije jedan novi izazov – naveo je Karan.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik poručio je ranije da će svečani defile i svake naredne godine biti u drugom gradu.

Gradonačelnik Istočno Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da bi gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić trebalo da, kao svaka politički normalna i osviještena osoba, poštuje pravo drugih da slave ono što žele. Komentarišući navode Karićeve da se “neustavno obilježavanje 9. januara seli u Istočno Sarajevo, na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom”, Ćosić je napomenuo da se Dan Republike Srpske slavi u Istočnom Sarajevu i da ga slave ljudi koji su stanovnici Republike Srpske i koji je vole.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja. Srpska je za to vrijeme prošla kroz mnoga iskušenja i borbu za opstanak, podsjeća akademik Snežana Savić.

8. januara u Banjaluci će biti održana Svečana akademija. Glavni grad Republike Srpske se priprema za proslavu Dana Republike. Tim povodom, ulice Banjaluke uveliko krase zastave Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *