U Srpskoj prvom dozom vakcinisano više od 88.000 ljudi /VIDEO/

U Srpskoj testirano 575 uzoraka, a virus korona potvrđen kod 57 osoba.Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, dok je u Bijeljini zaraza potvrđena kod sedam osoba. Prijavljeno je I devet smrtnih slučajeva u Srpskoj

U Republici Srpskoj do sada je protiv virusa korona prvom dozom vakcinisano više od 88.000 ljudi, a kompletno je vakcinisano 32.000, rekla je epidemiolog Jela Aćimović.

Ona je navela da je u Republici Srpskoj sa današnjim danom na raspolaganju 271.940 doza vakcina, što je dovoljno za vakcinaciju 136.000 ljudi.

U ovom momentu najbitnije kako je rekla završavanje druge faze vakcinacije osoba starijih od 65 godina i osoba sa hroničnim bolestima.

U skladu sa najnovijim podacima o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, trebalo bi odobriti proslavu matura, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Smatram da je došlo vrijeme da se i u tom slučaju pokušamo vratiti normalnom životu, rekao je Dodik. A vakcinacija prosvjetnih radnika u Srpskoj počeće u četvrtak.

U FBiH danas 56 novozaraženih i 7 smrtnih slučajeva. Nadležni očekuju a će se ući u bržu nabavku vakcina i dinamiku vakcinacije građana.

Broj oboljelih u Srbiji i dalje pada, mladi odlučujuća karika u borbi protiv koronavirusa. Ukidanje mjera 21. juna ako dostignemo 60 odsto imunizovanih građana, poručuju epidemiolozi. Došao je i trenutak da se oformi Radna grupa Ministarstva zdravlja Srbije za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida 19 zbog budućih generacija.

Veliko popuštanje epidemioloških mjera u Austriji, koje se sprovodi od prošle srijede, najviše je obradovalo ugostitelje, ali i njihove goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *