U Srpskoj 73 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 73 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 40 muških i 33 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 47 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banjaluke, osam iz Foče, sedam iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Pala i Sokoca, tri iz Teslića, po dvije iz Broda, Gradiške, Laktaša, Milića i Ugljevika i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Grada, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.037 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 265 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.044 osoba, a testirano je ukupno 69.528 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 191, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 133.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.724 osobe, a nadzor je završen kod 54.094 osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *