Budžet u suficitu 4,2 miliona KM

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas polugodišnji izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta, koji je u suficitu 4,2 miliona KM i redovno servisira sve obaveze.

Predsjednik lokalnog parlamenta Aleksandar Đurđević najavio je nakon sjednice izradu pronatalitetnih mjera u Bijeljini i povećanje gradske subvencije za prevoz učenika kako bi bilo olakšano roditeljima tokom epidemije virusa korona.

Odbornici su podržali informaciju o upisu učenika u prvi razred osnovne škole, kojih je za 57 manje nego u prošloj školskoj godini, kao i odluku o subvencionisanju troškova prevoza đaka po 30 KM mjesečno, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 120.000 KM.

U informaciji o preduzetim mjerama i utrošenim sredstvima grada za vrijeme epidemije virusa korona iskazan je trošak od 1,6 miliona KM za pomoć zdravstvenim ustanovama, višemjesečno održavanje karantina i nabavku zaštitne epidemiološke opreme.

Među 24 tačke dnevnog reda bio je i izvještaj o poslovanju preduzeća “Gradsko groblje”, koji nije usvojen, dok je usvojen izvještaj o preduzeću “Komunalac”.

Na današnjoj sjednici dosadašnje odbornike SNSD-a Danijelu Đukin, koja je imenovana za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, i Željka Grebića, koji je postao član Gradske uprave, zamijenili su Dragiša Maksimović i Radovan Mandušić iz te stranke.

Sjednica Skupštine grada održana je u Centru za kulturu “Semberija” uz poštovanje epidemioloških mjera protiv virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *