U Srpskoj 172 novozaraženih, osam osoba preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 334 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 172 osobe.

Radi se o 78 muškaraca i 94 žene, od kojih su 32 mlađe, 108 srednje i 32 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 40 osoba je iz Višegrada, 37 iz Bijeljine, 35 iz Banjaluke, 15 iz Bratunca, 10 iz Zvornika, osam iz Ugljevika, pet iz Šekovića, četiri iz Gradiške, po tri iz Laktaša, Prijedora i Prnjavora, dvije iz Čelinca i po jedna iz Doboja, Donjeg Žabara, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Milića, Ribnika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojh su po dvije osobe iz Banjaluke i Milića i po jedna iz Dervente, Doboja, Kostajnice i Višegrada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 99.222 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 5.625 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 386.085 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 503, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 205, a u ostalim bolnicama 298. Na respiratoru su 42 osobe (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama).

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.