U Sarajevu i Derventi uhapšeno pet krijumčara migranata

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu / SIPA/ danas su na području Sarajeva i Dervente uhapsili pet osumnjičenih za organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz Krivičnog zakona BiH, saopšteno je i Sipe.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Sipe izvršili su pretrese na šest lokacija u Sarajevu i Derventi i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija “Fast” realizovana je u saradnji sa Policijskom nacionalnom kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta MUP-a Hrvatske i Policijskom upravom zagrebačkom.

“Ova akcija predstavlja nastavak dobre saradnje u okviru koje su realizovane operativne akcije kodnih naziva `Albatros`, `Penta` i `Trst` usmjerenih na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u Hrvatskoj i BiH, a organizovane su radi krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku i dalje prema zemljama EU”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su istovremeno na području Hrvatske lišena slobode dva pripadnika ove kriminalne grupe.

“Osumnjičena lica privedena su u prostorije Sipe i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH”, ističe se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovode se po naredbama Tužilaštva BiH u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima, MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.