U prvoj polovini godine evidentirana 83 krivična djela u vezi sa drogom

Granična policija BiH evidentirala je u prvoj polovini ove godine 83 krivična djela u vezi sa drogom, nadležnim tužilaštvima podnesen je 71 službeni izvještaj, a prijavljeno je 88 lica.

Od tog broja, njih 81 je državljanin BiH, četiri su državljana Hrvatske, dva državljana Austrije i jedno nepoznato lice.

Kod nadležnih sudova prekršajno su procesuirana 32 lica za počinjena 32 prekršaja, rečeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

U izvještajnom periodu otkriveno je više od 38 kilograma marihuane, te manje količine drugih vrsta droge kao što su heroin, kokain, ekstazi, amfetamin i drugi narkotici.

Pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH 15. jula su na području mjesta Dračevo, opština Čapljina, u operativnoj akciji “Žetva” otkrili zasad indijske konoplje.

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje, a zbog počinjenja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga uhapšena su dva lica, oba državljani BiH.

Pripadnici Centralne istražne kancelarije, Odsjek za prikrivene operacije, 25. jula su u jutarnjim časovima na području Velike Kladuše uspješno realizovali operativnu akciju “Eskobar”, koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa u vezi sa neovlaštenim prometom droge, navodi se u saopštenju.

U toj akciji otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj marihuane, koja je distribuisana kako na unutrašnjem, tako i na tržištu EU.

Pripadnici Granične policije su 1. avgusta na području opštine Grude uspješno realizovali operativnu akciju “Marihuana”, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Organizovanom akcijom pripadnika Jedinice granične policije Gorica otkriven je zasad marihuane.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i sudija za prethodni postupak Suda u ovom kantonu, koji su naredili da se obavi pretres.

Tokom pretresa je oduzeto 330 stabljika marihuane, veća količina spida, sedam kilograma marihuane, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razna municija, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *