U predstojećoj građevinskoj sezovi rad na svim novim dionicama

U predstojećoj građevinskoj sezoni u Republici Srpskoj radiće se na svim novim dionicama auto-puteva od Prijedora do Rače, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove u “Autoputevima Republike Srpske” Slobodan Stanarević.

Stanarević je rekao da će uskoro biti izdata građevinska dozvola za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor za sve lokacije na kojima su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

“Eksproprijacija je započeta u 90 odsto svih parcela, imamo 10 odsto parcela, to je oko Omarske i Verića. Pošto je početak građevinske sezone očekujem da će kineska kompanija `Šangdong`, koja je dobila koncesiju, krenuti punom parom da gradi auto-put Banjaluka-Prijedor. Oni su već imali nekih radova tamo oko Prijedora. Imaju petlju koja im je početna tačka u Prijedoru”, naglasio je Stanarević.

On je dodao da se “punom parom” ulazi i u izgradnju dionice auto-puta Bijeljina -Rača.

“Do sada je na trasi probijeno oko 8,5 kilometara, urađeno u dva sloja, sada ide dalje probijanje. Očekujem da će do septembra-oktobra, probiti cijelu trasu, odnosno otvoriti svih 19 i nešto kilometara do početka trase Bijeljina- Brčko koja je ugovorena”, rekao je Stanarević.

On je podsjetio da je izgradnja trase Bijeljina-Brčko nedavno dogovorena, te da će je graditi kineske kompanije zajedno sa domaćim.

Stanarević je naveo da će u ovoj građevinskoj sezoni veliko gradilište biti i na lokaciji dionice Putnikovo brdo kod Doboja.

“Čekamo i građevinsku dozvolu za petlju `Aerodrom`, izabrali smo izvođača. Mislim da bi najkasnije do 15. aprila trebali imati građevinsku dozvolu i da počnu radovi”, rekao je Stanarević, objašnjavajući da će se zahvaljujući toj petlji direktno sa auto-puta Banjaluka-Gradiška moći doći do banjalučkog Aerodroma.

U predstojećoj građevinskoj sezoni, dodaje Stanarević, radiće se i na dionici Brčko-Vukosavlje.

“Kineska firma koja je dobila taj posao upravo transportuje svoju mehanizaciju iz udaljenih zemalja i počeće sa iskopima. Nakon toga doći će do angažovanja naših firmi na određenim radovima”, naveo je Stanarević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *