U “Novom Žitoprometu” mlinovi na zadatku, spremna i pekara za proizvodnju poznatog somuna /VIDEO/

Tri godine kasnije, nakon što je u bijeljinskom mlinsko prerađivačkom gigantu rekordno okončan stečaj i pokrenut jak investicioni ciklus Kompanije “Pavgord” početkom septembra ove godine počeće sa radom i nadaleko poznata pekara u ovom preduzeću, pa će se pred kupcima na već obezbijeđenom tržištu naći dugo očekivani po kvalitetu prepoznatljiv “semberski” hljeb.

Na ovim poslovima angažovani stručni ljudi, dobri poznavaoci pekarskog zanata i oni koji su već odavno spoznali dušu Žitoprometove pekare, pa će “semberski” hljeb biti pravljen po staroj i dobro provjerenoj recepturi.

Uz ljudstvo i modernizovanu opremu, očekuje se da će iz pekare Novog Žitoprometa, već tokom oktobra mjeseca, dnevno izlaziti od 4.000 do 5.000 hljebova.

Mlin Novog Žitoprometa radi punom parom, a podsjetimo, proizvodnja brašna pokrenuta je polovinom jula mjeseca. Sudeći po potražnji, Žitoprometovo brašno je tržište jedva dočekalo, pa je plasman osiguran širom BiH.

Pokretanje proizvodnje u Novom Žitoprometu od velikog je značaja za Semberiju i privredu Srpske, kažu u Udruženju pekarta regije Bijeljina. Cijelu priču pokrenula je sirovina. Ponovnom otvaranju Žitoprometovih kapija naročito su se ove godine obradovali poljoprivrednici. Navikli na odgovoran odnos, ovog su ljeta u žetvi, ovom otkupljivaču predali zavidnu kloličinu kvalitetnog domaćeg hljebnog zrna.

Žitarice na tržištu i dalje drže jaku cijenu, pa se često nameće pitanje hoće li dodatno poskupiti i osnovne životne namirnice.

Uz ugovoren plasman, “semberski” hljeb će se u septembru naći u prodaji na području šire regije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *