U Mostaru sastanak partnera u vlasti na nivou BiH

Partneri u vlasti na nivou BiH trebalo bi danas da održe sastanak u Mostaru.

Prethodno su lideri SNSD-a, HDZ-a i stranaka “Trojke” iz Federacije BiH, koju čine SDP, Narod i pravda i Naša stranka, održali sastanak 8. februara u Sarajevu. Tada je i najavljen ovaj sastanak u Mostaru, na kojem će pokušati da finalizuju neke od detalja prije 21. marta, kada se očekuje da bi EU mogla donijeti odluku o otvaranju pregovora sa BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije je poručio da Srpska neće podržati proces pristupanja EU po cijenu gubljenja identiteta srpskog naroda i tradicionalnih prijatelja.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković izrazio je nadu da će danas u Mostaru na sastanku partnera na nivou vlasti u BiH, biti napravljen iskorak uzimajući u obzir važnost puta BiH ka EU.

Lider Naše stranke Edin Forto rekao je juče da se nada da će biti postignut dogovor na ovom sastanku, na kojem će biti riječi o zakonu o Sudu BiH, zakonu o sprečavanju sukoba interesa i Izbornom zakonu BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara /HDZ/ rekao je da vjeruje da ima dovoljno vremena za dogovor o reformskim zakonima koje od BiH traži EU za otvaranje pristupnih pregovora.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *