U interesu Srpske očuvanje vladajuće koalicije /VIDEO/

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što su lider stranke Marko Pavić i i generalni sekretar Dragutin Rodić podnijeli ostavke. Na sjednici je odlučeno i da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS-a.

Sjednici je prisustvovalo 19 od 20 članova Presjedništva DNS-a. Nešić, koji je jednoglasno izabran na ovu funkciju, je rekao da će opravdati ukazano povjerenje i da će DNS voditi do unutarstranačkih izbora, da će sačuvati ovu stranku i pripremiti za lokalne izbore na kojima će DNS pokazati svoju snagu, ali i da je članstvo ostalo uz stranku.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da ta stranka ostaje koalicioni partner sa DNS-om, naglasivši da je u interesu Republike Srpske očuvanje vladajuće koalicije.

“Cilj je da ostanemo partneri i radimo u interesu Srpske na lokalnom, republičkom i nivou BiH”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da će premijer Srpske Radovan Višković obavijestiti javnost ukoliko bude smjena ministara iz redova DNS-a.

“Ovo što se sada dešava u Vladi i rekonstrukcija koja je uslijedila nije stvar ni ličnih odnosa premijera, kako je sam rekao, niti bilo koga drugog, već dešavanja u okviru DNS-a. Ta stranka jedan svoj kadar u Vladi zamjenjuje drugim i to tako treba posmatrati”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je sve što se dešava u okviru DNS-a unutrašnja stvar te partije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *