U Domu naroda četiri delegata SNSD-a i jedan SDS-a /VIDEO/

Svi poslanici parlamenta Srpske imali su pravo da glasaju kada je riječ o izboru pet delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Prije samog tajnog glasanja decidno je iz Komisije za izbor i imenovanje predočeno kako glasati.

Više od sat trajalo je brojanje glasova narodnih poslanika, jer su se pojavile i informacije da se koplja lome oko jednog nevažećeg listića. Naime, umjesto znaka X kraj liste PDP, onaj ko je glasao je upisao X preko imena Partije demkratskog progresa, što nije pravilo po kome se glasa. Nakon brojanja glasova izvještaj je podnijela skupštinska komisija.

Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrana su četiri delegata iz SNSD-a u Dom naroda PS BiH.Izabrani delegati su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić. SDS je dobio jednog delegata, to bi trebalo da bude Želimir Nešković.Poslanik i lider liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović tvrdi da su poslanici SDA i SDP omogućili Dodiku 4. delegata u Domu naroda BiH.

Narodna skupština RS trebala je obaviti i izbor delegata u Vijeće naroda RS, ali je je ova tačka povučena sa dnevnog reda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *