U bijeljinskoj Bolnici počeo da radi kardiolog prof. dr Lazar Angelkov /VIDEO/

U maju prošle godine u bijeljinskoj Bolnici  ugrađen je  prvi pejsmejker, uz podršku eminentnih stručnjaka iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske. Prvu ugradnju pejsmejkera u Bijeljini obavio je  subspecijalista kardiologije Lazar Angelkov. Od tada pa do danas svi pacijenti sa područja regije Bijeljina zbrinjavaju se u bijeljinskoj Bolnici, a sve više je pacijenata iz svih krajeva Srpske.

Prof. dr Lazar Angelkov , dobro je poznato ime u svijetu kardiologije. Osnovao je pejsmejker centre širom bivše Jugoslavije ali i u nekoliko evropskih zemalja. Temelje pejsmejker centra postavio je i u Bijeljini, a odlučio je  da svoju karijeru nastavi upravo u Semberiji.

Prema njegovim riječima bijeljinska bolnica ima potencijal i kada je riječ o ljudskim resursima. Kako ističe pred Dr Aleksandrom  Janjičićem subspecijalistom  kardiologom i interventnim kardiologom je blistava karijera i van granica BiH, a stasavaju i drugi ljekari koji će uz starije kolege doprinijeti razvoju kardiologije na ovim prostorima.

Kardiovaskularna oboljenja i dalje su među vodećim uzrocima smrtnosti među stanovništvom. Sve ove procedure rade se s ciljem smanjenja broja smrtnosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *