U Bijeljini potražnja veća od ponude, traži se stan više /VIDEO/

Ekspanzija stambene izgradnje u Bijeljini nastavljena je i u ovoj godini, iako gradnja stanova nije bila  posebno usporena ni u prošloj koju je obilježila pandemija koronavirusa. Kako se kreću cijene nekretnina u Bijeljini, koje su najatraktivnije lokacije, šta se najviše traži i kupuje- bile su neke od tema u našoj emisiji “Aktuelno”.

Stanogradnja je čak i u okolnostima pandemije, nastavila trend rasta. Potražnja je veća nego ponuda i traži se stan više, a metar kvadratni je u Bijeljini dostigao cijenu do 2000 maraka. Došlo je i do poskupljenja građevinskog materijala čak i do 40 odsto, a nedostaje i radne snage.

Uporedo sa nvoogradnjom raste potražnja i za starijim stanovima čije se cijene trenutno kreću od 1300 do 1800 maraka. Kako saznajemo u agenciji Astra nekretnine, velika je potražnja u posljednje vrijeme i za zemljištem u prigradskim naseljima. Trenutno najatraktivnije lokacije su Amajlije, Ljeljenča, Suvo polje i Zagoni.

Kako smo saznali – Mali stanovi se prodaju brzo, čak i dok nije krenula izgradnja nego u toku idejnog projekta. Stanove do 60 kvadrata kupuju mladi bračni parovi, a veći stanovi se prodaju tek kada se završi izgradnja objekta. Kada je riječ o kućama, prodaju se one koje imaju nešto povoljniju cijenu koja ne prelazi 100.000 maraka, ali je neuporedivo veća potražnja trenutno az stanoviam i zemljištima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *