GO Crvenog krsta Bijeljina: Raste broj socijalno ugroženih /VIDEO/

U  Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini ističu da su sve svoje kapacitete  stavili na raspolaganje stanovništvu i nadležnim ustanovama u borbi protiv virusa korona. Stabilizacijom epidemiološke situacije , vratili su se redovnim aktivnostima. Tokom ove godine realizovano je nekoliko značajnih akcija podjele humanitarne pomoći.Međutim , raste broj socijalno-ugroženih , pa su potrebna veća novčana sredstva.

Tokom prvih sedam mjeseci ove godine u gradskoj Organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini vođene su socijalno- humanitarne aktivnosti s ciljem pomoći lokalnom stanovništvu koje sve teže živi,a pandemija virusa korona stvorila je i novu socijalnu kategoriju pa se ovoj organizaciji za pomoć često obraćaju i mlađi ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Tokom ove godine za razliku od predhodne značajno su manja donatorska sredstva.

Pored prikupljanja pomoći socijalno- ugroženom stanovništvu jedna od glavnih aktivnosti ove Organizacije je i obezbjeđivanje hrane i sredstava za rad Narodne kuhinje.  Trenutno oko 250 lica koristi usluge , međutim godinama još 50 lica čeka da dođe na red.

Takođe početkom godine realizovana je tradicionalna akcija podjele prehrambenih paketa i pečenica u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Pored prikupljanja pomoći u ovoj Organizaciji rade i na promociji zdravstvene djelatnosti.

U  Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini ističu da su svoje kapacitete stavili na raspolaganje stanovništvu i nadležnim ustanovama u borbi protiv virusa korona. Pored navedenih aktivnosti tokom godine obilježeni su i značajni datumi kao što su Dan borbe protiv raka ,te  Nedjelja Crvenog krsta.

Bijeljinski Crveni krst na raspolaganju ima oko 29.000 KM za finansiranje iz gradskog budžeta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *