U Bijeljini održana Prva “Škola aritmije” Udruženja kardiologa RS /VIDEO/

Prva škola aritmije u BiH koju je organizuovalo Udruženje kardiologa Republike Srpske, održana je danas u Bijeljini. Riječ je o prvom stručnom skupu o ovoj značajnoj temi, koji je okupio eminentne stručnjake sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.

Značaj škole aritmije je poseban prije svega što statistike neumoljivo ukazuju da su kardiovaskularne bolesti u porastu kako u svijetu, tako i kod nas, moglo se čuti u Bijeljini na prvom stručnom skupu na kome su eminentni stručnjaci govorili o ovoj temi.

I pored velikog uspjeha u liječenju koje nude ablacijske tehnike navodi Lovrićeva, ova invazivna metoda zahtijeva i poseban odabir i selektovanje pacijenata, što određuje kardiolog-aritmolog.

Bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” u korak je sa savremenim metodama liječenja kardioloških oboljenja. Napretku u ovoj oblasti posebno su doprinjela nesebična ulaganja u angiosalu. Prema riječima direktora Bilnice Prof. dr Zlatka Maksimovića značaj škole aritmije koja se održava upravo u Bijeljini je višestruk. On  najavljuje da će Bijeljina za nekoliko mjeseci dobiti još jednu angiosalu.

Udruženje kardiologa Republike Srpske kontinuirano radi na organizovanju edukacija od Trebinja do Banjaluke i čine sve ono što je potrebno sa njihovog aspekta kako bismo unaprijedili sistem zdravstvene zaštite Srpske, kaže resorni ministar.

Odgovarajući na pitanja novinara o velikom kašlju, Šeranić je rekao da je veliki kašalj prisutan i u Srpskoj, ali da je za sada stanje apsolutno pod kontrolom.

Šeranić je za budžet zdravstva i socijalne zaštite za narednu godinu rekao da je zadovoljavajući, da će omogućiti nastavak započetih projekata, razvoj zdravstvenih ustanova i izdvajanja u oblasti socijalne zaštite.

“Škola artimije” održana je u Etno selu “Stanišići” uz učešće eminentnih stručnjaka sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *